Harstad - Troms og Finnmark

Harstad sentrum

Harstad sentrum

Kaarbøkvarteret utvikles av Kaarbø utvikling AS som eies av Clemens Eiendom AS og Harstad skipsindustri AS. Harstad Skipsindustri har sine røtter tilbake til 1895 da Rikard Kaarbø etablerte Harstad Mekaniske Verksted AS, senere Kaarbøverkstedet AS.

 

Om Kaarbøkvarteret

På det opprinnelige verftsområdet vil skipsindustrien videreføres blant annet i det moderne tørrdokken. Vi har under bygging et fantastisk konferansehotell med stor konferansesal til 500 personer, 180 rom, bar og restaurant helt nede ved sjøkanten. I tillegg er det planlagt ny kino og bibliotek for Harstad kommune. Bibliotekbygget har fått navnet Ragnhild Kaarbø-bygget, og vil omfatte 3 etasjer kontorer i tillegg til biblioteket. Videre er det planlagt ca 100 boliger ovenfor hotellet og det arbeides med etableringen av Harstad Maritime Senter ved siden av tørrdokken.

Den nye Bydelen

Kaarbøkvarteret får en meget sentral beliggenhet og vil bidra til å utvide Harstad sentrum. Et spennende område åpnes opp for publikum som nå både kan gå ned til havet og igjennom kvarteret videre inn i sentrum eller mot ny videregående skole, Sjøkanten senter og Kaarbøbygget som blant annet huser Equinor. 

Harstad sentrum
Kontaktperson
Daglig leder
Mobil: 997 01 312
Direkte:
bns@clemenseiendom.no