Harstad – næringsutvikling

 

Om Kaarbøkvarteret

På det opprinnelige verftsområdet vil skipsindustrien videreføres blant annet i det moderne tørrdokken. Vi har under bygging et fantastisk konferansehotell med stor konferansesal til 500 personer, 180 rom, bar og restaurant helt nede ved sjøkanten. I tillegg er det planlagt ny kino og bibliotek for Harstad kommune. Bibliotekbygget har fått navnet Ragnhild Kaarbø-bygget, og vil omfatte 3 etasjer kontorer i tillegg til biblioteket. Videre er det planlagt ca 100 boliger ovenfor hotellet og det arbeides med etableringen av Harstad Maritime Senter ved siden av tørrdokken.

Nye Kirkens Hus

Om Nye Kirkens Hus

Gjennom utvikling av eiendommen oppstår det nye koblinger mellom samtid og historie. Prosjektets arkitektur bygger videre på og fortolker tomtens to hovedepoker; klostertiden og hospitaltiden. Under middelalderen hadde Fransiskanerordenen kloster på tomten. Etter reformasjonen ble anlegget, der det fortsatt var en aktiv kirke, hospital. Hospitaldriften utviklet seg og fortsatte som sykehus inntil 2018. Eiendommen står nå overfor en tredje fase hvor Nye Kirkens Hus planlegges. Det arbeides for en oppstart av et nybygg i kombinasjon med rehabilitering av det opprinnelige hospitalanlegget i 2022, med mulig innflytting i 2024.

Oslo Hospital i dag

Oslo Hospital har en lang og innholdsrik historie som strekker seg tilbake til Fransiskanerklosteret på 1290-tallet, med et pavebrev fra 1291, helt frem til i dag. I administrasjonsbygget og gråsteinsbygget leies det i dag ut til mer enn 20 psykologer og psykiatere som alle har avtale med Helse Sør-Øst. Oslo Hospital er blitt et stort senter for denne gruppen behandlere, og et meget godt fagmiljø. I tillegg er det leietakere som driver med lederopplæring, samt noen som tilhører ideelle organisasjoner.

Prestekragen

Prestekragen

Prestekragen boligprosjekt i Alta gir med sin sentrale beliggenhet og topp moderne leiligheter en økt livskvalitet. Med et bredt utvalg av boliger passer det for både yngre og eldre. Prestekragen har en unik beliggenhet med kort vei til alt.

Se prosjektets hjemmeside prestekragen.no

 

Harald Karlstrøm om Prestekragen

«Når du skal kjøpe deg bolig er det mange valg som må tas. Jeg tror dere kommer til å trives her», sier Harald Karlstrøm i Alta Sentrumsutvikling AS om boligprosjektet Prestekragen. Les mer på www.prestekragenbolig.no

Publisert av Prestekragen Fredag 16. august 2019

 

Nordlysbyen Alta

Alta har mange muligheter og utfordringer som Finnmarks største samfunn og har 20 000 innbyggere, det vil si at litt over hver fjerde finnmarking bor i denne kommunen. Alta har en størrelse og en demografi som gjør dette til et av de mest bærekraftige bysamfunn i nord. Nøkkelen til denne posisjonen er høy kompetanse, sentralitet i forhold til logistikk, et bredt næringsliv i tillegg til offentlig forvaltning og høye bo-kvaliteter for en økende befolkning. Alta er også universitetsby, og bybildet er preget av studentaktiviteter.

Nordlysbyen Alta er et godt valg for besøkende som ønsker et møte med det magiske nordlyset. Historien som nordlysby strekker seg langt tilbake i tid, fra 1899 da Kristian Birkeland bygde verdens første nordlysobservatorium på fjelltoppen Haldde. Alta har stabilt klima, og er derfor en av de beste stedene i nord for å se nordlyset. Byen er også den største villmarksbyen i Norge, og er blant annet kjent for Finnmarksløpet.

Harstad sentrum

 

Om Kaarbøkvarteret

På det opprinnelige verftsområdet vil skipsindustrien videreføres blant annet i det moderne tørrdokken. Vi har under bygging et fantastisk konferansehotell med stor konferansesal til 500 personer, 180 rom, bar og restaurant helt nede ved sjøkanten. I tillegg er det planlagt ny kino og bibliotek for Harstad kommune. Bibliotekbygget har fått navnet Ragnhild Kaarbø-bygget, og vil omfatte 3 etasjer kontorer i tillegg til biblioteket. Videre er det planlagt ca 100 boliger ovenfor hotellet og det arbeides med etableringen av Harstad Maritime Senter ved siden av tørrdokken.

Den nye Bydelen

Kaarbøkvarteret får en meget sentral beliggenhet og vil bidra til å utvide Harstad sentrum. Et spennende område åpnes opp for publikum som nå både kan gå ned til havet og igjennom kvarteret videre inn i sentrum eller mot ny videregående skole, Sjøkanten senter og Kaarbøbygget som blant annet huser Equinor. 

Prestegårdshagen boligområde

Prestegårdshagen

Boligprosjektet Prestegårdshagen består av totalt 220 boliger fordelt på eneboliger i to størrelser, tomannsboliger, rekkehus i tre størrelser og to typer leiligheter i sammenkjedede to- og firemannsboliger. Arkitekturen er moderne og stilren, men allikevel varm, og er et eksempel på en fin videreutvikling av norske trehustradisjoner. Boligene er arealeffektive og innholdsrike. De oppleves allikevel romslige med sine varierende etasjenivåer og ekstra romhøyde i enkelte rom. Se prosjektets hjemmeside prestegårdshagen.no.

 

Hof i Vestfold

Prestegårdshagen boligprosjekt ligger rett ved Hof sentrum med skole og barnehage i umiddelbar nærhet. Her kan man bo landlig og trygt med kort vei til det meste. Flott natur rett utenfor døren gir gode muligheter til bading, turer og aktiviteter.
Hof ble fra 1. januar 2018 en del av Holmestrand kommune. Tettstedet ligger sentralt plassert med 15 minutter i bil til Holmestrand, 30 minutter til Tønsberg og Drammen, og bare 45 minutter til Oslo og Skien. Kollektivtrafikktilbudet kan enkelt benyttes fra bussholdeplass som etableres sentralt i boligområdet. Kort vei til Holmestrand jernbanestasjon med hyppige avganger gjør også togpendling til et attraktivt alternativ.

Osstølen Sveo

Boligfeltet på Sveo/Osstølen

Selve tomteområdet ligger idyllisk til inn mot Prestegårdsskogen, og er planlagt med ca 150 boliger fordelt på rekkehus/småhus og noen mindre boligblokker. De nye boligene vil i tillegg til fine sol- og utsiktsforhold, få unike tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Osstølen ligger på en høyde med svakt skrånende terreng mot nordøst hvor tomten avsluttes mot et friluftsområde langs Oselven. Boligfeltet har en sentral beliggenhet, men ligger samtidig tilbaketrukket og er omringet av vakker natur. Fra boligene er det en kort og trygg vei til Os barne- og ungdomsskole.

Se prosjektets hjemmeside osstunet.no

 

Ostunet boligområde Osøyro – Os kommune

Osstølen befinner seg i Os kommune, med Bergen som nærm­este nabo i nord. Når nye E39 Svegatjørn- Rådal står ferdig, vil kjøretiden på strekningen Os-Bergen reduseres fra 35 minutter til bare 18 minutter!

Osstølen –Sveo ligger like nord for Os sentrum, svært sentralt i forhold til Osøyro. Det er kort av­stand til barne- og ungdomsskole; i nærområdet er det også eneboliger, rekkehus, store og små sammenhengende boligbygg. Os kommune er et område i trans­formasjon i form av fortetting med nye større bol­ig- og næringsbygg samt utvikling av infrastruktur i form av nytt veinett etc.

Området har også meget godt aktivitetstilbud, med kort avstand til idrettsanlegg med idrettshall, fotballbaner og friidrettsanlegg. I tillegg er det i nærheten av  det populære Osbadet med svømmebasseng, barnebasseng, stupetårn, vannrutsjebaner, samt treningssenter.

Se prosjektets hjemmeside ostunet.no.

Eidanger boligområde, Porsgrunn

Om prosjektet

Prosjektet er ennå i en tidligfase der reguleringsarbeidet er startet. Det er derfor mye planlegging og avklaringer som gjenstår for å skape et godt boligprosjekt på Eidanger.

 

Porsgrunn

Porsgrunn er en by og en kommune i Grenland i Telemark fylke med rundt 36 000 innbyggere. Kommunen omfatter de tidligere bykommunene Brevik og Porsgrunn og landkommunen Eidanger. Porsgrunn grenser i nord til Skien og Siljan, i øst mot Larvik i Vestfold, og i vest mot Bamble.

Det aktuelle boligprosjektet er en del av Eidanger prestegård. Området ligger like ved skole og barnehage, samt gode kommunikasjonsmuligheter. Videre er det nærhet til ulike butikker på blant annet Moheim. Når boligprosjektet er realisert vil det bli et attraktivt boområde på Eidanger for alt fra barnefamilier til eldre.

Prestegårdsskogen boligområde Rakkestad

Prestegårdsskogen

Prestegårdsskogen ligger i et naturskjønt område, 5 minutter med bil fra Rakkestad sentrum eller 15 minutters gange på den nye gang- og sykkelveien inn mot sentrum. Området er omkranset av store skoger og flere fiskevann for de store naturopplevelsene. I boligområdets fase 2, som nå utvikles, vil det både bli salg av store tomter for egen utbygging, ferdigtegnede boliger, både klassiske og moderne og nye rekkehus for den som trenger mindre plass, men som ønsker en lettstelt hageflekk. Vi kan tilby et mangfold av muligheter slik at alle skal kunne oppfylle sin boligdrøm.

Området utvikles av selskapet Prestegårdsskogen Utvikling AS som er eiet av Clemens Eiendom AS og Steinar Levernes AS (50/50). Tomter selges til profesjonelle boligprodusenter og selvbyggere. I tillegg bygges enkelte boliger i egen regi.

Rakkestad

Midt i Østfold, på østsiden av Glomma, ligger Rakkestad kommune. Som det geografiske midtpunktet i fylket grenser kommunen mot Sarpsborg og Skiptvet i vest, Eidsberg i nord, Marker og Aremark i øst og Halden i sør. I tettstedet Rakkestad bor det 4 634 personer per 1. januar 2017.

Rakkestad er i dag Østfolds nest største kommune i areal og en av landets største landbrukskommuner. Jordbruk og skogbruk har derfor naturlig nok alltid vært viktig for bosetting og arbeidsplasser. Herfra har det utviklet seg tilknyttede næringer som treforedling og salg av landbruksmaskiner. De senere år har vi stadig fått mer teknisk avanserte bedrifter rettet mot prosessindustri, maritim og offshore industri. Dette viser at Rakkestad har vært en allsidig kommune i kontinuerlig utvikling – fra primærnæring til teknologiske ingeniørbedrifter.

Smedstadtoppen boligområde Elverum

Smedstadtoppen

Smedstadtoppen reguleres og utvikles som et samarbeidsprosjekt av Clemens Eiendom, Skattum Eiendom og Gaevo AS/Gunnar Aakrann Eek. Regulering ble godkjent i september 2018, og det planlegges oppstart utvikling i området umiddelbart etterpå slik at bygging av de første boligene og tomtesalg kan startes i løpet av 2019.

Se prosjektets hjemmeside

 

Elverum

Elverum ligger i midt i hjertet av Hedmark, med skogen tett inn på husveggen, og asfalten og bylivet et steinkast unna. Glomma renner som ei åre av liv gjennom det hele. Elverum kommune dekker 1229 km² og store deler av dette er dekket av skog. Kommunen har hatt en jevn vekst i innbyggertallet gjennom hele etterkrigstiden, og folkeveksten skyldes i særlig grad økt offentlig tjenesteyting gjennom Sykehuset Innlandet, Høgskolen i Hedmark og Forsvaret.

Smedstadtoppen er et større boligutviklingsområdet som ligger øst for sentrum, rett nord for utbyggingsområdet Ydalir, hvor det bygges ut skole, barnehage og et nytt handelssenter vis á vis. Dette vil boligkjøperne på Smedstadtoppen nyte godt av.